Trussell Vakfı'ndan Korkutucu Rapor: Çocuklar Açlık Riski Altında!

İngiliz hayır kurumu Trussell Vakfı, ülke genelinde açlık sınırının altında yaşayan kişilerin sayısının hızla arttığını vurgulayarak, bu rakamın 9,3 milyon kişiye ulaştığını açıkladı

İngiliz hayır kurumu Trussell Vakfı, ülke genelinde açlık sınırının altında yaşayan kişilerin sayısının hızla arttığını vurgulayarak, bu rakamın 9,3 milyon kişiye ulaştığını açıkladı. Bu sayının 3 milyonunu çocuklar oluştururken, raporda geliri açlık sınırının yüzde 25 daha altında kalan bireylerin son 5 yılda 1 milyon kişi arttığı belirtiliyor.

YETİŞKİNLER VE ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİ

Rapor, açlık tehdidi altındaki bireylerin dağılımını da ortaya koydu. Yetişkinlerde her 7 kişiden 1’inin açlık riski taşıdığı, çocuklarda ise her 5 çocuktan 1’inin aynı tehlikeyle karşı karşıya olduğu ifade edildi. 20 yıl önce 6,7 milyon kişi açlık tehdidi altındayken, 2025 yılında bu sayının 425 bin kişi daha artacağı tahmin ediliyor.

ÇOCUKLARIN AÇLIK RİSKİ ARTIYOR

Trussell Vakfı'nın "Açlık ve Yoksulluğun Maliyeti" başlıklı raporu, acil önlem alınmadığı takdirde açlık yaşayan çocuk sayısının önümüzdeki yıl yüzde 20’den yüzde 22’ye yükselebileceği uyarısını yapıyor. Özellikle engelli bireylerde bu oranın yüzde 53, tek ebeveyni bulunan ailelerde ise yüzde 32 olduğu kaydedildi.

EN RİSKLİ YAŞ GRUBU

Raporda, en riskli yaş grubunun yüzde 24 ile 0-4 yaş arası çocuklar olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, siyahi ailelerde açlık oranının yüzde 28, beyaz ailelerde ise yüzde 11 olduğu belirtiliyor. Bu durum, toplumda daha geniş bir açlık ve yoksulluk sorunu olduğunu gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.