TSE, tarihi Şeker Han’ı kiraya veriyor! İhale ne zaman?

Türk Standardları Enstitüsü, Fatih'teki tarihi Şeker Han'ı kiralamak üzere ihale sürecini başlattı. Kapalı alanı 2.638,90 metrekare olan bina, ofis hizmetleri için restore edildi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), İstanbul’un tarihi Fatih ilçesinde bulunan Şeker Han’ı kiraya vermek için ihaleye çıkma kararı aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TSE, kapalı alanı brüt 2.638,90 metrekare olan bu tarihi ve tescilli yapıyı, yeni bir işletmeye kazandırmak amacıyla kiralayacak.

RESTORASYON İLE MODERNLEŞTİRİLDİ


Ofis hizmetlerinin kullanımına uygun olarak restorasyonu tamamlanan Şeker Han, zemin artı 3 kat şeklinde tasarlanmış. Tarihi yapının, modern ihtiyaçları karşılamak üzere restore edilmesi, potansiyel kiracılar için büyük bir avantaj oluşturuyor.

İHALE DETAYLARI


TSE, taşınmazı kapalı teklif usulü ile ihale ederek kiralayacak. İhaleye katılmak isteyenler, ihaleye dair şartnameyi TSE’nin resmi web adresinden veya TSE Ankara Emlak İnşaat Müdürlüğü’nden bedelsiz olarak temin edebilirler. İhalenin tahmini bedeli yıllık 30 milyon lira olarak belirlenirken, geçici teminat tutarı ise 900 bin lira olarak açıklanmıştır.

İHALE TARİHİ


TSE tarafından düzenlenen ihale, 4 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu tarihi yapının yeni sahibini bulması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.