TSK, El Bab'a takviye birlik gönderiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) El Bab bölgesine takviye planı yaptığı öğrenildi.Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre bu kapsamda bombalı araç saldırısına hedef olan ve El Bab’daki son çatışmalara aktif olarak...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) El Bab bölgesine takviye planı yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre bu kapsamda bombalı araç saldırısına hedef olan ve El Bab’daki son çatışmalara aktif olarak katılan Kayseri 1. Komando Tugayı’ndan bir taburun daha bölgeye gitmek için hazırlıklara başladığı dile getirildi.

Sosyal medya ve bazı gazetelerde yer alan Özel Kuveetler’e yönelik “toplu istifa'' iddialarına ise El Bab’daki askerlerden tepki geldi.

El Bab’da IŞİD’in sert direnişine sahne olan ve aynı zamanda örgütün karargah olarak kullandığı hastanenin bulunduğu Şeyh Akil Tepesi’ndeki gelişmeler birliklerin takviyesini gündeme getirdi.

Bu kapsamda örgütün saldırısı sonucu 14 askerin yaşamını kaybettiği ve üç hafta önce Çukurca’dan dönen Kayseri Komando Tugayı’na hazırlık için emir verildi. Buna göre bir komando taburunun daha her an El Bab’a intikal için hazırlıkları tamamlandı. İhtiyaç duyulması halinde bu taburun anında bölgeye intikal edecek şekilde tutulduğu öğrenildi.

El Bab’da yaşanan çatışmalara ilişkin Cumhuriyet’e bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, Şeyh Akil Tepesi’ndeki çatışmada Kayseri Komando Tugayı’nın bölgede bulunan 4. Komando Taburu’nun çatışmalara katıldığını iletti. Buna göre Binbaşı Bülent Albayrak komutasındaki özel kuvvet timi gece yarısından sonra bölgeye sızdı ve kontrol sağladı. Sabahın ilk saatlerinde IŞİD’in ağır bir şekilde karşı saldırıya geçmesi üzerine Kayseri Komando’nun unsurları bölgeyi yeniden kontrol altına aldı. Bu sırada 9 kayıp verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor