TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'taki PKK hedeflerine yönelik harekât başlattı. Milli Savunma Bakanlığı, "32 hedef başarıyla imha edilmiştir. Hava harekâtlarımız güvenle devam etmektedir" ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar...

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'de gerçekleştirilen hava operasyonlarında toplam 32 PKK hedefinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere 23 Ekim 2024'de hava harekâtı icra edilmiştir. Hava harekâtlarımız güvenle devam etmektedir," ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yapılan harekâtlarda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiği vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği bildirildi. Ayrıca, operasyon sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.