TSK’dan İdlib’e yeni hamle

Astana Süreci kapsamında gerginliğin azaltılması amacıyla Suriye’nin İdlib bölgesine sevkiyat sürüyor. İlk aşamada YPG’nin kontrol ettiği bölgenin sınırını tutan Türk birlikleri ikinci aşamada Halep’in batısındaki...

Astana Süreci kapsamında gerginliğin azaltılması amacıyla Suriye’nin İdlib bölgesine sevkiyat sürüyor. İlk aşamada YPG’nin kontrol ettiği bölgenin sınırını tutan Türk birlikleri ikinci aşamada Halep’in batısındaki Salva bölgesine de sevkiyat gerçekleştirdi. Zırhlı araçlarla ilerleyen birlikte özel kuvvetler personelinin bulunduğu da öğrenildi.

Bölgeden alınan bilgilere göre Türk birliklerinin ilk konuşlanması YPG ile diğer muhalif grupların kontrolü altında bulunan bölgenin sınırına gerçekleştirildi. Bu bölgede konuşlanmanın tamamlanması ile YPG’nin güney ve batı yönünde ilerleyerek yeni bölgeleri kontrol altına alma ihtimalı ortadan kaldırıldı. İlk aşamada muhaliflerle YPG’yi ayıran hatta üs bölgeleri oluşturuldu ve konuşlanma tamamlandı. Birlikler Astana Süreci’nde belirlenen angajman kuralları çerçevesinde bu bölgede görevine başladı.

SEVKIYAT SÜRÜYOR
Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, Türk birliklerinin konuşlandığı bölgelerde çevre güvenliğini Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı unsurlar sağlıyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin doğusunda bulunan bölgede konuşlanmanın sağlanması ve güzergah emniyetinin alınmasının ardıdnan ikinci sevkiyat daha doğu bölgelerine gerçekleştirildi. Edinilen bilgilere göre önceki gün gece saatlerinde kalabalık bir zırhlı araç grubuyla ikinci birlik Halep’in batısındaki Salva bölgesine hareket etti. İdlib kuzeyindeki Kefr Lusin bölgesinden hareket eden birlik Halep’in batı kırsalına giriş yaptı. Bu bölgede bulunan Salva’ya üs kurması beklenen birliğin bu hafta içinde konuşlanmasını tamamlaması ve göreve başlaması bekleniyor.

Türk birliğinin konvoyunda çok sayıda zırhlı araç bulunduğu, güzergah güvenliğini ÖSO unsurlarının sağladığı öğrenildi. Ayrıca konuşlanmanın tamamlanmasının ardınan bölgede görevlendirilecek özel kuvvet personelinin de intikalde yer aldığı dile getirildi.

Türk birliğinin konuşlandığı bölgenin doğusunda Rusya desteğindeki Esad rejiminin kontrolü bulunuyor. Esad rejimine İranlı Şii milislerin yanı sıra Hizbullah militanları da destek veriyor. Konuşlanmanın önümüzdeki dönemde muhaliflerin kontrolündeki bölgenin güneyinde ve iç kesimlerinde sürmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Altınay Savunma Teknolojileri, F-16'lar İçin Çoklu Bomba Salan Sistemi Geliştiriyor
Şiddet İddialarına Savunma: TikTok Fenomeni 'Karagül'den Şok Açıklama
Kızılcık Şerbeti'nde Olay! Doğa ve Giray öpüştü!
Bakan Özhaseki: Sene Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek
Ensar Vakfı, İsrail'le ticareti inkar etmeye çalışırken doğruladı