TSK'dan Kulliyah'a hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Celabrus kentinde bir tankın vurulması ve 3 askerin yaralanmasının ardından Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Suriye'nin Kulliyah bölgesine hava harekatı düzenledi. Suriye'de IŞİD hedeflerinin...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Celabrus kentinde bir tankın vurulması ve 3 askerin yaralanmasının ardından Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Suriye'nin Kulliyah bölgesine hava harekatı düzenledi. Suriye'de IŞİD hedeflerinin vurulduğu öğrenildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait savaş uçakları, Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalındahava harekatı düzenledi. Harekatta, PKK’ya ait 10 hedef imha edildiği öne sürüldü.

KULLİYAH BÖLGESİNDEKİ IŞİD HEDEFLERİ VURULDU

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Cerablus'ta devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında,akşam saatlerinde Kulliyah bölgesine gerçekleştirilen edilen hava harekatı sonucunda tespit edilen IŞİD hedeflerinin vurulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan ve harekatın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "Meşru Müdafaa Hakkı" ile BM'nin IŞİD'le mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğüne belirtilen açıklamada, "Sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterilen söz konusu harekatın 7'nci gününde (30 Ağustos 2016), 20.20 - 21.00 saatleri arasında Suriye Kulliyah bölgesinde icra edilen hava harekatı sonucunda tespit ve teyit edilen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuş ve imha edilmiştir." ifadesine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
İktidar Gezi Parkı için devrede