TTB-AHEK Başkanı Kırımlı deprem bölgesindeki hekimlerin durumuna dikkat çekti

TTB-AHEK, Adıyaman’da düzenlediği "2. Deprem Bölgesi Çalıştayı"nda, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları gündeme getirdi. Başkan Emrah Kırımlı, "Konteynerlerde hâlâ lavabosu bile olmayan sağlık çalışanları var. İki kişiden biri bölgeden ayrılmak istiyor," dedi.

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB-AHEK), 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illeri ziyaret ederek Adıyaman’da "2. Deprem Bölgesi Çalıştayı" düzenledi. Çalıştayın sonuçlarını paylaşan TTB-AHEK Başkanı Emrah Kırımlı, bölgedeki sağlık koşullarının halen ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Kırımlı, "Ne yazık ki geçen yıldan bu yana değişen bir şey yok. Arkadaşlarımız hâlâ lavabosu bile olmayan konteynerlerde çalışıyorlar" dedi.

Kırımlı, konteynerlerin yanına prefabrik binalar inşa edildiğini, bunların muhtarlık ve sosyal hizmetler gibi alanlar için kullanıldığını ifade etti. Ancak aile sağlığı merkezlerinin (ASM) hâlâ mevcut olmadığını ve yeni açılan konteyner birimlerinin iç malzemelerinin tamamlanması için çalışanlardan talepte bulunulduğunu söyledi: "Sadece konteyner koymuşlar. ‘İçinin malzemelerini siz tamamlayın’ diyorlar."

Bölgedeki aile hekimlerine yönelik yapılan ankete de değinen Kırımlı, "İki kişiden biri bölgeden ayrılmak istiyor. Nüfusların düşmesi nedeniyle maaşlar azaldı. Baskı ve mobbing mevcut. Çalışma şartları ağır. Hâlâ barınamayan ve konteynerde kalan insanlar var. Yapılan bir tükenmişlik anketinde, üç kişiden biri depresyona yatkın çıktı" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.