Ttb Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı: Sağlık Sistemi Enkaz Altında Kalmıştır

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla zelzele bölgesi Şanlıurfa’da yapmış olduğu açıklamada, “Ranta dayalı sistemin içinde ‘gıcır gıcır kent hastaneleri’ diye övündükleri kent hastaneleri hasar aldı, yıkıldı. Sağlık sistemi yıkıntı altında kalmıştır. Biz, bu enkazın altından beraber dayanışma ile çıkmak ve yeni; insana, tüm canlı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla zelzele bölgesi Şanlıurfa'da yapmış olduğu açıklamada, "Ranta dayalı sistemin içinde 'gıcır gıcır şehir hastaneleri' diye övündükleri kent hastaneleri hasar aldı, yıkıldı. Sağlık sistemi yıkıntı altında kalmıştır. Biz, bu enkazın altından beraber dayanışma ile çıkmak ve yeni; insana, tüm canlılara yaraşır bir sistemi oluşturmak için savaşım ediyoruz, etmeye devam edeceğiz" dedi.

Şanlıurfa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı ve Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle bugün odanın önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı yapmış oldu. Fincancı, şunları söylemiş oldu:

"SAĞLIK SİSTEMİ ENKAZ ALTINDA KALMIŞTIR"

"Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da öteki kollarımızla buluşacağız ve Adıyaman'da kayıplarımızı bir kez daha anacağız. Hepimiz yastayız. Bir olağandışı durum yaşadık. Olağandışı durumlar, ne yazık ki olağan sayılan dönemlerde de yaşadığımız sorunları katmerleştirerek artırdı. Biz, esasen alanımızla ilgili, sıhhat ortamları ile ilgili, sağlıktaki çabalama koşulları ile ilgili ciddi sorunlarla boğuşuyorduk. Hepiniz anımsarsınız, geçtiğimiz yıl 14 Mart'ı biz eylemlerle geçirmiştik. Çünkü emeğimizi değersizleştiren, sağlığı tüketim nesnesine dönüştüren bir sıhhat sistemine karşı savaşım ediyorduk. O vakit söylemiştik, senelerdir söylüyoruz; aslına bakarsak bu depremde yıkıntı altında kalan, o yaratmaya çalışmış oldukları, arayıp bulamadıkları sıhhat sistemi oldu. İnsanlarımızı kaybettik. Neden? Tam da bu olmaması ihtiyaç duyulan sıhhat sistemi sebebiyle. Neden bir şehirde her 10 aile sağlığı merkezinin 9'u yıkılır ve yıkıntı altında kalır, bunu sormak gerekiyor. Çünkü özelleştirmelerle bizi merdiven altlarına ve apartmanların giriş katlarına mahkum ettiler. Böyle ortamlarda sıhhat hizmeti verilemeyeceğini söylemiştik. Ranta dayalı sistemin içinde 'gıcır gıcır şehir hastaneleri' diye övündükleri kent hastaneleri hasar aldı, yıkıldı. Sağlık sistemi yıkıntı altında kalmıştır. Biz, bu enkazın altından beraber dayanışma ile çıkmak ve yeni; insana, tüm canlılara yaraşır bir sistemi oluşturmak için savaşım ediyoruz, etmeye devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!
Soğuk Havayı Seven Mucize Bitki: -19 Derecede Büyüyor, 2 Metreye Ulaşıyor, Hem Ucuz Hem de Verimli
Türkiye’nin en genç ve en yaşlı ili belli oldu: Bakın en genç il neresi oldu?
Resmi Gazete'de bugün: 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları