TÜED Başkanı Ergün “Huzurevlerine yapılan %200 zam ne insafla bağdaşır ne vicdanlarda kabul görür”

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, huzurevi ücretlerine yapılan yüzde 200 zamları eleştirdi. Ergün, emekli aylıklarının düşük olduğu bu dönemde, katılım paylarının 3 bin 110 TL'den 9 bin 331 TL'ye çıkmasının insafsız ve vicdansız olduğunu vurguladı. Bakanlık müdahale etmeli.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, huzurevleri ücretlerinde yapılan yüksek oranlı artışlara sert tepki gösterdi. Ergün, "Emekli aylıklarının düşük olduğu bu dönemde, kişi başı 3 bin 110 TL olan katılım payının yüzde 200 artışla 9 bin 331 TL’ye çıkarılması ne insafla ne de vicdanla bağdaşır" dedi. 

Ergün, huzurevlerine yapılan yüksek oranlı zamları kabul etmediklerini belirterek, "Yaşlılarımızın son dönemlerinde gerekli bakımı ve hizmetleri alabilmek için yerleştikleri huzurevlerinde alınan katkı paylarının yüzde 200 ile 260 oranında artırılmasını reddediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Aylıklarının düşük olması nedeniyle bu artışları ödeyemeyecek durumda olan emeklilerin, devletin koruyucu kurumlarına sığınmak zorunda kaldığını belirten Ergün, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu duruma derhal müdahale ederek, zammı kabul edilebilir bir orana çekmesi gerekiyor. 12 bin 500 TL aylık alan bir emekli, 17 bin 336 TL karı-koca katılım payını ödeyemez" dedi.

Ergün, ortalama emekli aylığının 14 bin TL civarında olduğunu belirterek, emeklilerin yüzde 70’inin bu ücretleri ödeyemeyeceğini ifade etti. Bakanlık yetkililerinden, geçmişte olduğu gibi artışları emekli aylıklarına göre belirlemelerini ve bu yüksek artışları geri çekmelerini talep etti. Aksi takdirde, özel huzurevlerinin de daha yüksek ücretler talep edebileceğini belirten Ergün, bu durumun emeklilerin devletin sosyal güvence anlayışını sarsabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.