Tuğrul Türkeş:Referandum Devlet Bahçeli sayesinde yapılıyor

NTV'de Seda Öğretir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 16 Nisan'daki anayasa referandumunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sayesinde yapıldığını söyledi.MHP'de "muhaliflerin dışında...

NTV'de Seda Öğretir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 16 Nisan'daki anayasa referandumunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sayesinde yapıldığını söyledi.

MHP'de "muhaliflerin dışında bazı kişilerin mevcut yönetimle hesaplaşmak istediğini" iddia eden Türkeş, "bu kişilerde anayasa referandumunda 'Hayır' deme eğilimi gördüğünü ve bunu çok sakıncalı bulduğunu" söyledi.

Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a verdiği desteğe dair konuşan Türkeş, şunları söyledi:

"Referandumu yapamazdık. Yani bugün referandum yapılıyorsa Sayın Bahçeli sayesinde yapılıyor. Bunun hakkını teslim etmek lazım. Yani 16 Nisan'da bir halk oylaması yapılıyorsa Sayın Bahçeli sayesindedir."

"MHP'lilerden size gelen tepkiler ne yönde? Sahada kararsızların büyük çoğunluğunu MHP'liler mi oluşturuyor?" şeklindeki soruya Türkeş şöyle yanıt verdi:

"MHP'de bazı arkadaşlarda muhaliflerin ötesinde mevcut yönetimle hesaplaşmak isteyinden sebep 'Hayır' deme eğilimi görüyorum ve bunu çok sakıncalı buluyorum. Muhaliflerle hiçbir alakası yok. Muhaliflerin MHP tabanında çok bir etkisi yok. Kimseyi hedef almayayım şimdi hepsi yarın söylenmeye başlarlar. Ama bu gerçek. MHP'deki iç meselelerden sebep öfke ile anayasa değişikliğindeki maddeler nedir ne değildir ona bakmazsızın mevcut yönetim kademesine tepki sebebiyle bir 'Hayır' isteği var. Onun doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Bu MHP'nin iç hesaplaşma meselesi değildir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş