TÜİK Gelir Dağılımı Verilerini Açıkladı! Demir: "Zengin daha fazla zenginleşti, halk yoksullaştı"

TÜİK'in açıkladığı verilere göre gelir dağılımındaki eşitsizlik arttı. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, gelir adaletsizliğine dikkat çekerek yaptığı açıklamada yoksulluk, yapılan maaş zamlarına, enflasyon konularına değindi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı "Gelir Dağılımı İstatistikleri" verilerine göre, gelir eşitsizliği arttı. En yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay bir önceki yıla göre 1,8 puan artarak yüzde 49,8'e yükselirken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay ise 0,1 puan azalarak yüzde 5,9'a geriledi.

"ZENGİNLER DAHA ZENGİNLEŞTİ, HALK YOKSULLAŞTI"

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, gelir adaletsizliğine dikkat çekerek yaptığı açıklamada, "TÜİK verilerine göre ülkemizde zengin daha da zenginleşirken, yoksul kesim her geçen gün daha da zor duruma düşüyor. AKP'nin ekonomi politikalarının yanlışlığı sonucunda her kesim asgari ücretle çalışmak zorunda bırakıldı ve orta direk adeta ortadan kaldırıldı. Bu durum, ülkede yoksulluğun artmasına neden olmuştur." dedi. Demir, ayrıca memur ve işçi maaşlarının enflasyon karşısında eridiğine de vurgu yaparak, "AKP'nin ülkeyi bölme eğiliminde olduğu, zenginlerin daha fazla zenginleşip halkın ise yoksullaştığı bir gerçek." şeklinde konuştu.

DEMİR: "AKPARTİ VE YANDAŞLARI ZENGİN, HALK YOKSUL HALE GELDİ"

Açıklamalarında maaşların enflasyon karşısında eridiğine dikkat çeken Demir, "Orta kesim olarak adlandırılan en düşük ve en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik kesimler haricinde kalan, ikinci, üçüncü ve dördüncü yüzde 20'lik kesimin gelirden aldığı toplam pay geçen yıl itibarıyla yüzde 45.94'ten yüzde 44.30'a geriledi. Söz konusu yüzde 60'lık kesimin oranı böylece ilk kez yüzde 45'in altına düştü. Memurun işçinin sabit gelirlinin maaşları enflasyon karşısında eridi. AKP her mevzuda olduğu gibi bu mevzuda da ülkeyi böldü. AKP ve yandaşları zengin, halk yoksul hale geldi." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!