Tüketicilerden fazla ücret alan finansal kuruluşlara ceza

Ticaret Bakanlığı, finansal kuruluşların tüketicilerden haksız yere aldığı fazla ücretler nedeniyle 3 milyar 184 milyon TL ceza kesildi. Denetimlerde, EFT, havale ve diğer işlemlerden fazla masraf tahsil edildiği tespit edildi.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin haklarını korumak amacıyla finansal kuruluşlar üzerinde gerçekleştirdiği denetimlerde, bu kuruluşların tüketicilerden haksız yere tahsil ettikleri ücret, masraf ve komisyonlar nedeniyle toplamda 3 milyar 184 milyon TL ceza kesildi.

Bakanlığın müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, finansal kuruluşların EFT, havale, FAST, kıymetli maden ve uluslararası fon transferleri gibi işlemlerde, başka bankaların ATM'lerinden alınan ücretler, kiralık kasa işlemleri, nakit avans ve taksitli nakit avans işlemleri gibi alanlarda tüketicilerden fazla ücret talep ettiği belirlendi. Ayrıca, bu kuruluşların üçüncü kişilere ödenen tutarlardan daha yüksek masraf ve komisyon yansıttığı, ücret değişikliklerini ise tüketicilere bildirmediği tespit edildi. Bu uygulamalar, tüketici mağduriyetine yol açtı.

Bakanlık, denetim kapsamındaki finansal kuruluşlara toplam 3.184.471.852 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ayrıca, bu kuruluşların fazla tahsil edilen ücretleri tüketicilere iade etmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, finans sektörünün mevzuata uyumunu denetlerken, yurttaşların menfaatlerini koruma ve tüketici memnuniyetini sağlama konusundaki çalışmalarına titizlikle devam edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.