Tüm dünyadan İran'a kınama mesajları: "Durum Endişe Verici"

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı uluslararası arenada ciddi tepkilere neden oldu. Fransa ve İngiltere gibi ülkeler ardı ardına kınama mesajları yayınladı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "Gerilimi artırmamak için acil çaba gösteriyoruz.''

Dünya, Ortadoğu'daki gelişmeleri yakından takip ediyor. İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu.

İran'ın saldırısının ardından birçok ülkeden kınama açıklamaları geldi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "İran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. İran, bir kez daha bölgede istikrarsızlık yaratmaya niyetli olduğunu göstermiştir." ifadelerini kullandı.

TEPKİLER BÜYÜYOR

İngiltere'nin, İsrail'in yanı sıra Ürdün ve Irak gibi bölgesel ortaklarının güvenliğini savunmaya devam edeceğini vurgulayan Sunak, "Müttefiklerimizle durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimi daha da tırmanmasını önlemek için acil çalışmalar yapıyoruz. Hiç kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor." açıklamasında bulundu.

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ise sosyal medya üzerinden Ortadoğu'daki durumun endişe verici olduğunu belirterek, "Bugün erken saatlerde Hollanda ve diğer ülkeler, İran'ın İsrail'e saldırmaktan vazgeçmesi yönünde net bir mesaj gönderdi." ifadelerini paylaştı.

Rutte, "Hollanda, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor. Olayların daha fazla tırmanmasını önlemek gerekiyor. Az önce Hollanda Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı ile durumu görüştük. Gelişmeleri çok yakından takip etmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!
Suriye lideri Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu
ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu