Tunç Soyer: 'Üniversitelere yönelik her türlü baskı, çözümlerinin zorlaşmasına yol açar'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Boğaziçi eylemlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Boğaziçi eylemlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

''Boğaziçi Üniversitesi, akademik kadrosu ve öğrencileri ülkemizin gözbebeği, tüm akademik kurumlarımız gibi geleceğimizi aydınlatacak en önemli bilim yuvalarından biridir'' diyen Soyer, ''Tüm olanaklarımızı eğitim kurumlarımıza yönlendirmemiz gerekirken yaşananlar üzücü ve düşündürücüdür'' ifadelerini kullandı.

''ON YILLARDIR YAPTIĞIMIZ YANLIŞI SÜRDÜRMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL''

Soyer şöyle devam etti: ''Türkiye’nin neresinde olursa olsun haklı taleplerini barışçıl yollarla gösteren öğrencilere yönelik baskı ve şiddet asla kabul edilemez. Üniversitelerimizin kendi rektörlerini kendilerinin belirleme talebi ise Türkiye’de bilimin özgürleşmesinin ve gelişmesinin temel koşuludur.

Üniversitelere yönelik her türlü baskı, ekonomik ve sosyal sorunlarımızın derinleşmesine, çözümlerinin zorlaşmasına yol açar. Bu olaylar açıkça anlatıyor: Genç filizleri budayarak sorunları çözmeye çalışmak, on yıllardır yaptığımız yanlışı sürdürmekten başka bir şey değildir.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir