Tuncay Özkan'dan Erdoğan'a Yanıt: 'Züppe Hakaret Değil!'

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "züppe" ifadesini kullanarak yanıt verdi. Erdoğan, Özkan'a 250 bin TL'lik tazminat davası açtı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti "gösteriş müptelası elitistler" olarak hedef almasına yanıt vermiş ve "züppe" ifadesini kullanmıştı. Erdoğan, Özkan'a 250 bin TL'lik tazminat davası açarken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Özkan, AKP'li isimlerin hedef göstermesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Gazete Pencere'ye konuşan Özkan, Erdoğan'ı kastederek, "Ben farklı bir şey söylemedim, onun söylediklerini aktardım. ‘Gösteriş müptelası, elitist’ demek, züppe demektir" ifadelerini kullandı.

Özkan, hakkında başlatılan soruşturmadan kaygı duymadığını belirterek, "Züppe hakaret değil. Soruşturmadan bir yere gitmez, giderse de gider, biz buna alışığız" dedi.

CHP genel merkeziyle ilgili ise herhangi bir eleştiri almadığını ve bu konuda bir görüşme yapmadığını ifade eden Özkan, "Ankara'da değilim, döndüğümde konuşuruz, bir sorun olacağını zannetmiyorum" dedi.

Ayrıca, AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın annesine hakaret etmesiyle ilgili de "İçim nasıl kan ağlıyor bilemezsiniz. Bu durumu hayatım boyunca unutmayacağım. Onunla mutlaka konuşacağız" şeklinde konuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.