Tunceli'de öğrenciler KYK yurdundan 'yer yok' denilerek çıkarıldı, öğrenciler protesto etti

Tunceli'de 4 kız öğrenci, asıl kayıt olan öğrencilerin geldiği gerekçesiyle KYK yurdundan çıkarıldı. Bunun üzerine yurttaki öğrenciler olayı protesto etti.

Tunceli'de barınma sorunu yaşayan ve merkez Atatürk Mahallesi'nde bulunan KYK kız öğrenci yurdunda geçici olarak kalan 4 kız öğrencinin asıl kayıt olan öğrencilerin geldiği gerekçesiyle dün akşam saatlerinde yurttan çıkarılmasını yurttaki öğrenciler protesto etti.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, Tunceli'de barınma sorunu yaşayan ve merkez Atatürk Mahallesi’nde bulunan KYK kız öğrenci yurdunda geçici olarak kalan 4 kız öğrenci dün akşam saat 21.00 sıralarında yurttan çıkarıldı.

Öğrenci arkadaşlarının yurttan çıkartılmasına tepki gösteren yüzlerce öğrenci ise durumu protesto etti. Öğrenciler, “Susma sustukça sıra sana gelecek, barınma hakkımız söke söke alırız” şeklinde sloganlar attı.

Öğrencilerden Vali Özkan'a tepki

Bir süre sonra kız öğrencilerin eylem yaptığı yurdun önüne gelerek öğrencilerle konuşmak isteyen Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan'a öğrenciler “bizler para bankası değiliz sizler tüccar değilsiniz” diyerek tepki gösterdi.

Protestoya erkek öğrenciler de destek verdi

Kız öğrencilerin arkadaşları için yaptıkları eyleme KYK erkek öğrenci yurdunda kalan öğrenciler de destek verdi. Protestolar saat 03.00’e kadar devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

KDK'dan ÖSYM'ye engelli öğrenciye ek süre verilmesi tavsiyesi
KDK'dan ÖSYM'ye engelli öğrenciye ek süre verilmesi tavsiyesi
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi