Türbanlı emoji geliyor...

Emoji’ler bugünün mesajlaşma uygulamalarında harflerden sonra en çok kullanılan araçlar haline geldi. Hatta konu o kadar gündem oldu ki filmi ve belgeseli dahi yapıldı.Konuyla ilgili açık sosyal medya platformlarını takip eden...

Emoji’ler bugünün mesajlaşma uygulamalarında harflerden sonra en çok kullanılan araçlar haline geldi. Hatta konu o kadar gündem oldu ki filmi ve belgeseli dahi yapıldı.

Konuyla ilgili açık sosyal medya platformlarını takip eden emojitracker’ın canlı olarak takip ettiği emoji kullanımına göre, siz bu cümleyi okurken gülmekten ağlayan emoji binden fazla kere kullanıldı. 

Emojilerle ilgili söylenecek çok şey olsa da tek simgeyle birden fazla durumu anlatabildiğimiz bu karakter setleri kısa sürede hayatımızda önemli bir yere oturduğu kesin. Ve şimdi içinde geçen yıl bir gencin başvurusuyla gündeme gelen türbanlı kadın emoji’sinin de bulunduğu yeni emoji seti akıllı telefonlara gelmek üzere gün sayıyor. 

Rayouf Alhumedhi'nin geçtiğimiz yıl Unicode komitesine ilettiği istekle ilgili aksiyon belirlendiği üzere son versiyonda devreye giriyor. Yukarıdaki karede Rayouf türbanı emoji teklifini San Jose'de Unicode Teknik Komite toplantısında sunarken görülüyor. 

Emojipedia'daki bilgilerie göre kar amacı gütmeyen Unicode konsorsiyumunun düzenlediği emoji setlerinde yayınlanan son sürüm 10.0.0’da yeni sakallı erkek, türbanlı kadın, dua için açılan el, İskoç bayrağı, yeni yiyecekler ve daha fazlasının bulunduğu 56 yeni emoji yer alıyor.

Yeni emoji’lerde yüz ifadelerinde yıldızlarla bezenmiş, kaldırılmış kaşlı ve ağzı kapatılmış yüz gibi ifadeler eklenmiş. türbanı olan bir kadın, sakallı bir adam, emziren bir kadın ve vampirin bulunduğu sette hayvanlar dünyasından zebra, zürafa, kirpi ve iki tür dinozor olan Sauropod ve T-Rex eklenmiş. Yeni emoji setlerinin iOS ve Android'lerde yakında güncellemelerle devreye girmesi bekleniyor. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!
2 Mayıs'ta Epic Games, 487 TL değerindeki oyunu ücretsiz olarak sunacak