'Türbeyi IŞİD'den koruyamayan Erdoğan, Anadoluyu koruyanlara saldırıyor'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Erdoğan'ın açıklamasına, "Yenikapı ruhundan bahsediliyordu. CHP'nin darbeye karşı hassasiyetini kullanarak bir ruh oluşturulmaya çalışılıyordu. Bizim ruhumuz cumhuriyet değerleri, demokrasi...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Erdoğan'ın açıklamasına, "Yenikapı ruhundan bahsediliyordu. CHP'nin darbeye karşı hassasiyetini kullanarak bir ruh oluşturulmaya çalışılıyordu. Bizim ruhumuz cumhuriyet değerleri, demokrasi ve insan haklarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve iktidarda böyle bir ruhun olmadığı çok net olarak görülüyor, cumhuriyet değerlerine alerjileri var" şeklinde tepki gösterdi. 

"SAYIN CUMHURBAŞKANI'NI DEHŞET İÇİNDE DİNLEDİM"

Tekin açıklamasına şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nı dehşet içinde dinledim. Lozan gibi önemli bir süreci yok sayması son derece üzücü. Önemli bir zaferi tartışmaya açması büyük bir ayıp ve şiddetle reddediyorum. Çok yakışıksız olarak değerlendiriyorum. Tarihiyle sorunları olan yöneticiler dünyanın hiçbir yerinde olmamıştır."

"SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ IŞİD'DEN KORUYAMAYAN ERDOĞAN LOZAN ZAFERİNE SALDIRIYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Yedi düveli savaş meydanlarında def edenler hakkında oturduğu yerden konuşmak kimsenin haddi değildir. Erdoğan'ın özendiği padişah vatanı Sevr ile satarken Atatürk ve silah arkadaşları vatanı korudu.Tarihe not: Süleyman Şah Türbesini terörist IŞİD'den koruyamayan Erdoğan, yedi düvele karşı Anadolu'yu koruyan Lozan zaferine yine saldırdı'' ifadelerini kullandı.

Tanal açıklamasının devamında, ''Ülkemizin ekonomik kredi notu düştü.Emperyalizme,teröre teslim olmuş iktidar OHAL'i uzatmak için gerekçe hazırlamak için gündemi RTE değiştiyor. '' açıklamasında bulundu" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!