Turhan Çömez’den Tüyler Ürperten İddia: 300 Kişilik Çeteyi 6 Ay Önce Anlatmıştım!

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, İstanbul'da Özel Reyap Hastanesi'nde bebeklerin gereksiz tedaviyle öldüğünü ve 300 kişilik bir çetenin bu ölümlerden sorumlu olduğunu açıkladı. Fahrettin Koca ise bu ciddi iddialara yönelik soru önergesini yanıtlamadı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık bakanlığı döneminde bebeklerin gereksiz tedavilere maruz kalıp hayatını kaybettiğine dair iddialarla ilgili soru önergesi verdiğini ancak Koca’nın bu önergeye yanıt vermediğini açıkladı. Çömez, özellikle İstanbul'da Özel Reyap Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümlerini ve bu olayın arkasındaki 300 kişilik çetenin detaylarını meclis gündemine taşımıştı.

ÇÖMEZ: "BEBEKLERİN GEREKSİZ TEDAVİLERLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİM"

 

Dr. Turhan Çömez, Flash TV’de katıldığı canlı yayında bebek ölümleriyle ilgili tüyler ürperten açıklamalarda bulundu. Çömez, "6 ay önce verdiğim önergede, çocukların gereksiz tedavilerle öldürüldüğünü, 300 kişilik bir çete olduğunu anlatmıştım" dedi. Önergesinde Özel Reyap Hastanesi'nde bebeklerin gereksiz yere tedavi gördüğünü ve çetenin devlet kurumlarını dolandırdığını dile getiren Çömez, "SGK'yı, devleti dolandırıyorlar, çocukları öldürüyorlar" ifadelerini kullandı. Ancak bu önergeye yanıt verilmediğini belirtti.

300 KİŞİLİK ÇETE VE BEBEK ÖLÜMLERİ

Çömez’in verdiği soru önergesinde, İstanbul ve Tekirdağ'da 300 kişilik bir çetenin, yenidoğan bebekleri usulsüz bir şekilde özel hastanelere yönlendirerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandırdığı ve bu bebeklerin ölümüne sebep olduğu ifade edildi. Çetenin yüzde 20 komisyonla çalıştığı, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ettiği ve bu süreçte bebeklerin göz göre göre ölüme terk edildiği ortaya çıktı.

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

Çömez’in meclise sunduğu soru önergesinde şu sorular yer alıyordu:

  1. Bakanlığınız bu vakada adı geçen hastanelere idari yaptırımlar uygulamış mıdır ve bunlar nelerdir? Şayet yaptırımlar uygulanmadıysa bunun sebebi nedir?
  2. Bakanlığınız, ilgili olaya karışan hekimlerin diplomalarının iptal edilmesine ilişkin bir yaptırım uygulamış mıdır, uygulayacak mıdır?
  3. Bakanlığınızın, özel hastanelerin bu tip suç içeren fiillerini engellemek ve bu durumların yeniden yaşanmasını önlemek için yaptığı veya yapacağı çalışmalar nelerdir?

KOCA'DAN YANIT YOK

Fahrettin Koca, İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez’in verdiği bu soru önergesine yanıt vermedi. Bebek ölümleriyle ilgili ortaya atılan ciddi iddialar karşısında bakanlığın sessiz kalması, kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.