Turizm Devi İflas Bayrağını Çekti: Rezervasyonlar İptal Mi Olacak?

Türkiye ve Mısır'a yoğun turist taşıyan uluslararası turizm devi FTI iflasın eşiğinde. Türkiye'ye 1 milyon yolcu getiren Alman tur operatöründen bayram rezervasyonu yapanlar ise endişeli. İşte detaylar...

Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinden FTI, iflas başvurusunda bulundu. Şirketin borçlarının bir kısmının silinmesi için Alman yetkililerle yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca, FTI iflas sürecini başlattığını duyurdu.

Türkiye ve Mısır'la yoğun operasyonlar yürüten FTI'ın iflasının sektöre etkisini değerlendiren turizmciler, şirketin yerinin doldurulamayacağını vurguluyor. FTI, FTI Touristik GmbH bünyesinde olmayan Sonnenklar TV ve Alman Seyahat Acentesi zinciri TVG haricindeki tüm şirketler için Münih Yerel Mahkemesi'ne 3 Haziran itibariyle iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Türkiye’de birçok otele turist gönderen ve ortak çalışan FTI, uzun süredir mali krizle mücadele ediyordu. Turizm uzmanı Hamit Kuk, FTI'nin Almanya'nın en büyük dört tur operatöründen biri olduğunu ve Türkiye’ye yoğun turist gönderen bir şirket olduğunu belirtti. Kuk, FTI'nın iflasının Türkiye turizmine büyük bir darbe vuracağını, özellikle Antalya ve Ege bölgesindeki otellere olan borçlarının ciddi bir sorun yarattığını ifade etti.

FTI'nın batmasının Türkiye turizminde beş yılı bulacak bir telafi süreci gerektireceğini söyleyen Kuk, aynı turistlerin başka firmalarla Türkiye'ye getirilmesinin zor olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.