Turizmciler krize teslim oldu: Bayramda tatile gitmeyin!

Son yıllarda Rus turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle yerli turistlere 'Yüksek fiyat ve düşük kalite' sunmakla eleştiren turizm sektörü, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından rezertvasyonlar iptal edilince gözünü yeniden yerli...

Son yıllarda Rus turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle yerli turistlere 'Yüksek fiyat ve düşük kalite' sunmakla eleştiren turizm sektörü, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından rezertvasyonlar iptal edilince gözünü yeniden yerli turistlere çevirmişti.

Turizm sektörü temsilcileri, hükümete ve bakanlığa başvurarak memur ve emeklilerin tatile yönlendirilmesi için önlem alınması çağrısında bulunmuş, hatta tatil amaçlı yurt dışına çıkışların sınırlandırılmasını talep etmişlerdi.

Öte yandan, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması için uzun süre çağrı yapan ve bunun da erkenden açıklanması gerektiğini dile getiren turizmcilerin bu çağrısı da yanıtsız kalmadı ve iktidar ilk kez bayrama günler kala 9 günlük tatil açıklaması yaptı.

PAZARLAMA STRATEJİSİ Mİ, PES Mİ ETTİLER?

Ancak işin ilginç tarafı, en büyük tur operatörlerinden biri olan ETS Tur, Burcu Esmersoy'un rol aldığı reklam filmi serisinde bu kez tatilcilere 'Bayramda tatile gitmeyin, sevdiklerinizle vakit geçirin' diye reklam filmi çekti. ETS'nin çektiği reklam filmi, sosyal mesaj vererek bir satış stratejisi izlemek mi yoksa 9 günlük tatile rağmen, vatandaşların tatile gidecek ekonomik güçleri olmadığı için beklenen talep gelmediği için bayram tatilinden  ümitlerini kestikleri için mi bilinmez ama, ilk kez bir turizm firmasının 'Tatile gitmeyin' diyerek reklam çekmesi ile şimdiden tarihe geçtikleri kesin.

ETS'nin Burcu Esmersoy ile çektiği daha önceki reklamlardan bir örnek:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere Müjde: Faiz İndirimli Kredi Fırsatları Yayımlandı