Türk askerini işgalci olarak gösteren ‘Famagusta’ Tepkilere Neden Oldu

Netflix’in 20 Eylül 2024’te yayınlayacağı "Famagusta" dizisi, Kıbrıs’taki 1974 olaylarını tartışmalı bir şekilde ele alıyor. Türk askerinin "işgalci" olarak gösterilmesi ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın çarpıtılması, büyük tepkilere yol açtı.

Netflix'in 20 Eylül 2024'te yayınlanacak "Famagusta" dizisi, Kıbrıs'taki 1974 olaylarını ele almasıyla büyük tepkilere yol açtı. Dizi, Türk askerini "işgalci" olarak göstererek Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıttığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Yönetmen Andreas Georgiou, Instagram'da dizinin yayın tarihini duyurdu.

Dizinin konusu, bir ailenin kaybettikleri bebeklerini 50 yıl boyunca arama hikayesini anlatıyor. Ancak, Türk askerinin sivillere ateş açtığı sahneler ile Rum çetelerinin Türklere yönelik katliamlarının yok sayılması, tepkileri daha da artırdı.

Dışişleri Bakanlığı, dizinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına hizmet ettiğini belirterek, Kıbrıs Türklerinin yaşadığı trajedilere saygısızlık yapıldığını ifade etti. Açıklamada, bu tür girişimlerin milli mücadele azmini güçlendireceği vurgulandı.

Famagusta, Gazimağusa'nın Rumca adıdır ve tarih boyunca farklı isimlerle anılmıştır. 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında şehre "Gazi" unvanı verilmiştir. Tepkiler, konuya ilişkin hassasiyetin artmasıyla devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.