Türk askerini kim kaçırdı, askerler IŞİD'e satıldı mı?

Ömer Ödemiş/ABC GazetesiIŞİD'in resmi medya kaynağı olan Amaq'ta yayınlanan habere göre, el-Bab kasabasının yakınlarındaki Dana köyünde devam eden çatışmalarda 2 Türk askeri IŞİD tarafından esir alınd. Bu açıklamadan...

Ömer Ödemiş/ABC Gazetesi
IŞİD'in resmi medya kaynağı olan Amaq'ta yayınlanan habere göre, el-Bab kasabasının yakınlarındaki Dana köyünde devam eden çatışmalarda 2 Türk askeri IŞİD tarafından esir alınd. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da TSK iki asker ile iletişimlerinin kesildiğini açıklayarak, IŞİD’in açıklamasını doğruladı.

IŞİD açıklamasının detayında El Bab kasabasının batısındaki Al Dana köyü civarında ele geçirilen iki rütbesiz askerin esir alındığını belirterek, etkinlik alanının El Bab ile sınırlı olmadığını Türkiye sınırına kadar etkili olduğunu bir anlamda açıklamış oldu.

IŞİD O BÖLGEYE NASIL SIZDI?

Al Dana köyü Türk sınırına birkaç kilometre uzaklıkta olan ve ÖSO, İslam Cephesi ve Nusra terör örgütünün uzun süredir kontrolünde olan bir bölge. Aynı zamanda Sülayman Şah Türbesinin tartışmalı olarak nakledildiği Atme köyüne de 2-3 kilometre uzaklıkta olan bir bölge.

IŞİD Türkiye’nin ve yandaşı örgütlerin kontrolü altındaki bölgeye nasıl sızarak askerleri kaçırabildi?

El Bab ile askerlerin kaçırıldığının açıklandığı El Dana arasında 40 kilometre mesafe var.

TSK yaptığı açıklamada çatışmadan bahsediyor. Oysa bahse konu bölgede süre giden bir çatışma olmadığı gibi IŞİD çok uzun zamandır bu bölgeyi civarını terk ederek, El Bab civarına kadar çekilmiştir.

IŞİD, en yakın karargâhına yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta olan bir bölgeye nasıl sızmış ve bu kadar riskli bir alandan Türk askerlerini kendi kontrol altındaki bölgeye kadar götürebilmiştir.

Yerel kaynaklar bunun çok zor olduğunu belirtiyorlar. İhtimal olarak bölgede dağınık olan ve halkın arasına karışmış olan IŞİD mensuplarının olabileceğini, bu kişiler askerlere özel bir operasyon düzenleyerek kaçırmış olabileceklerini belirtiyorlar.

ASKERLER IŞİD'E SATILDI MI?

Bir diğer seslendirilen ihtimal ise Türk askerlerinin bölgede etkin olan güçler tarafından kaçırılarak IŞİD’e bedel karşılığında verilmiş olabileceği iddiasıdır. Bu durum da Türk askerlerinin Suriye topraklarındaki müttefiklerinin kimler olduğunu yansıtması açısından önemli bir ihtimal olarak ortaya konuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya tehdit etti: "Ukrayna İngiliz silahları ile saldırırsa İngiltere'ye karşılık veririz"
BM'den İsrail'e El Cezire'nin yasaklanmasını kaldırma çağrısı yapıldı
Bella Hadid İsrail Karşıtı Duruşuyla Modellik Kariyerini Sonlandırdı
Trump'a Konuşma Yasağını İhlal İçin 1000 Dolarlık Ceza: Hakim Hapis Cezasını Değerlendirebilir
Ukrayna'dan Rusya Sınırına Hava Saldırısı: 6 Ölü, 35 Yaralı