Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!

Türk bankaları, Rusya ve Belarus ile yapılan işlemleri durdurmayı planlıyor. Sadece bir bankaya devredilecek olan işlemler, yabancı ortakların etkisiyle şekilleniyor.

Türk bankaları, Rusya ve Belarus ile gerçekleştirdikleri finansal işlemleri durdurmayı ve bu işlemleri yalnızca bir bankaya devretmeyi planlıyor.

İŞLEMLERDE KISITLAMA

Bir kaynak, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, neredeyse tüm Türk bankalarının Rusya ile ilgili hizmetlerini durdurma çabasında olduğunu belirtti. Bankaların, bu hizmetleri yerel bir bankaya aktarmaya çalıştığı ifade ediliyor.

ETKİLENEN BANKALAR

Bu durum, özel ve devlet bankalarını, başta Batılı bankalar olmak üzere, yabancı ortakları bulunmayan finans kuruluşlarını doğrudan etkiliyor. Batılı ortakları olan bankalar, Rusya ile ilgili işlemleri durdurma yoluna gitmiş durumda.

RUBLE İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Kaynağın verdiği bilgiye göre, sadece Emlak Katılım Bankası, Rus rublesi ile Türk Lirası arasında alım satım işlemleri gerçekleştirmekte.

RUSYA'DAN YETKİLİ AÇIKLAMASI

Daha önce, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Alexey Erkhov, Türk bankalarının Rusya'ya mal transitinde bulunan şirketlere yönelik sıkı tedbirler aldığını, transferleri engellediğini ve hesapları kapattığını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.