Türk devi iflasın eşiğinde! Firma konkordato başvuru yaptı

Türkiye’nin önde gelen danışmanlık firmalarından Yöneylem Global, derinleşen ekonomik kriz nedeniyle iflas sürecine girdi ve konkordato ilan etti. Şirketin konkordato süreci, 13 Ekim 2024’e kadar uzatıldı ve alacaklıların itiraz hakkı bulunduğu bildirildi.

Derinleşen ekonomik kriz ve artan enflasyon sorunları, birçok şirketi iflasın eşiğine getirdi. Son olarak, Türkiye’nin önde gelen danışmanlık firmalarından biri olan Yöneylem Global Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi de iflas sürecine girdi. Şirket, Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı olup, konkordato ilan etti. Yöneylem Global’in konkordato kararı, 2024/372 esas dosya numarasıyla duyuruldu. 

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin geçici mühlet kararını 13 Ağustos 2024'te sona eren süreyi 2 ay daha uzattı. Bu durum, şirketin konkordato sürecinin 13 Ekim 2024’e kadar devam edeceği anlamına geliyor. 2002 yılında kurulan Yöneylem Global, 2007’de Ar-Ge ve yatırım projelerine başlamış, TÜBİTAK ve KOSGEB projeleri ile tanınmıştı.

Mahkeme, alacaklılara ilandan itibaren 7 gün içinde konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durum olup olmadığını delilleriyle sunarak itiraz etme hakkını da tanıdı. Şirketin mevcut projeleri ve geçmiş başarıları göz önüne alındığında, bu sürecin sonuçları hem ekonomik hem de sektörel açıdan dikkatle izleniyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.