Türk Dizilerinin Usta Oyuncusu Tahsin Tonkuş, Huzurevindeki Hayatını Anlattı

73 yaşındaki deneyimli oyuncu Tahsin Tonkuş, Sivas’taki İhramcızade İsmailhakkı Toprak Huzur Evi’nde yaşamını sürdürüyor. “Kurtlar Vadisi”, “Seksenler” gibi popüler dizilerde yer alan Tonkuş, drama eğitimi ve huzurevindeki yaşamı hakkında samimi açıklamalarda bulundu.


Sivas İhramcızade İsmailhakkı Toprak Huzur Evi’nin değerli sakinlerinden biri olan Tahsin Tonkuş, Türk televizyon tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir oyuncu. "Kurtlar Vadisi", "Seksenler", "Arka Sokaklar", "Galip Derviş", "Lale Devri" gibi birçok önemli projede rol almış olan 73 yaşındaki Tonkuş, yaşamının yeni bir evresini huzurevinde geçiriyor.

Kariyerine makine teknisyeni olarak başlayan ve ardından drama eğitimine yönelen Tonkuş, Türk tiyatrosunun ve sinemasının duayen ismi Ayla Algan’dan eğitim alarak sanat hayatına önemli bir yön verdi. Oyunculuk kariyeri boyunca pek çok başarılı işe imza atan Tonkuş, 20 yıl önce ailesinden ayrılarak huzurevinde yaşamayı tercih ettiğini söyledi.

Huzurevindeki personel ve diğer sakinlerle kurduğu sıcak ilişkiler sayesinde bir aile ortamı oluşturduklarını belirten Tonkuş, burada geçirdiği zamanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Sanatçı, yaşam hikayesi ve sanat yolculuğuyla genç nesillere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.