Türk Halk Müziği'nin usta ismi Ahmet Günday hayatını kaybetti

Türk Halk Müziği'nin usta ismi ve TRT sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk Halk Müziği'nin usta ismi ve TRT sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü İzmir'deki bir hastanede, 77 yaşında yaşamını yitirdi.

Cuma günü defnedilecek

Usta sanatçı, memleketi Muğla'nın Fethiye ilçesinde cuma günü düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Sanat kariyeri boyunca yüzlerce kişiyi yetiştiren Ahmet Günday, geride "Bağlama Metodu", "Türküler ve Öyküleri" ve "Dünden Bugüne Fethiye" gibi önemli eserler bıraktı.

Ahmet Günday kimdir?

Müzisyen, akademisyen ve araştırmacı Ahmet Günday, 1944 yılında Fethiye'de dünyaya geldi. Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünü bitiren Günday, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı'nda öğretim üyeliği görevinde bulundu. 1966'da girdiği İzmir Radyosundan Halk Müziği Sanatçısı olarak emekli olan usta isim, ilerleyen yıllarda da müzik çalışmalarına devam etti. TRT Repertuarlarına giren birçok yöre türküsünün derleyicisi ve kaynak kişisi olan Ahmet Günday, evli ve iki çocuk babasıydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobil markaları belli oldu
Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi