Türk Hava Yolları 12 yeni hat açıyor

THY personel sayısını yüzde 7 oranında artıran Türk Hava Yolları (THY), bu dönemde 22,1 milyon yolcu taşıyarak 591 milyon dolar esas etkinlik kârı elde etmiş oldu.

2024 yılı ikinci çeyreğinde yolcu kapasitesini yüzde 7,7 oranında artıran Türk Hava Yolları (THY), yeni uçuş hatları açma çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, uçak müsaitliği ve piyasa koşullarına bağlı olarak Şili’nin Santiago, Suudi Arabistan’ın Abha, Mısır’ın Aswan, Rusya’nın Mahaçkale, İspanya’nın La Coruna, Azerbaycan’ın Lenkeran, Fransa’nın Nantes, Sudan’ın Port Sudan, Kazakistan’ın Atyrau, Pakistan’ın Sialkot, Somali’nin Hargeisa ve Polonya'nın Katoviçe şehirlerine tarifeli uçuşlar başlatma kararı aldı.

Bunların yanı sıra, personel sayısını yüzde 7 oranında artıran Türk Hava Yolları (THY), bu dönemde 22,1 milyon yolcu taşıyarak 591 milyon dolar esas etkinlik kârı elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, pilot ve pilot adayı sayısı yüzde 11 artarak 7 bin 82’ye, kabin memuru sayısı ise yüzde 6 artış göstererek 15 bin 163’e ulaştı. Genel olarak toplam personel sayısı 33 bin 486 olarak kaydedilmiş bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.