Türk Hava Yolları, 5 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Türk Hava Yolları (THY), 2024 yılında 5 bin yeni çalışanı işe almayı planlıyor. Bu alımlar, uçuş ve yer ekiplerinde olmak üzere çeşitli pozisyonları içerecek. İkinci pilot aday adayı yetiştirme programı da bu pozisyonlar arasında bulunuyor.

 

Türk Hava Yolları (THY), "Take-Off 101", "Take-Off Jr." ve "Take-Off Cadet" iş ilanlarıyla çeşitli uçuş ve yer personeli pozisyonlarında birçok kişiyi işe alacağını duyurdu. THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024 yılında yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

THY'nin açıklamasında, lisans eğitimi gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Part-Time Öğrenci programı aracılığıyla öğrenimleri devam ederken iş deneyimi kazanma fırsatı verileceği belirtildi. Değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan adaylara, 2 dönem boyunca toplamda 12 ay boyunca THY'de çalışma imkanı sunulacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 1 Ocak 1998 ve sonrasında doğmuş gençlere yönelik olan bu programa, 3. ve 4. sınıfta eğitim gören öğrenciler başvurabiliyor. Başvuruların son tarihi 10 Mart 2024 olarak belirtiliyor.

YETİŞTİRİLMEK ÜZERE İKİNCİ PİLOT ADAY ADAYI ALIMI

THY'nin açıklamasında, Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayı) programı kapsamında, herhangi bir bölüm mezunu olan ve 31 Aralık 2003 ile 1 Ocak 1994 tarihleri arasında doğmuş herkesin, THY bünyesine katılmak için başvuruda bulunabileceği ifade edildi.

İşe alım sürecinde başarılı olan adayların 2 sene boyunca eğitim görecekleri anlatılan açıklamada, "Adaylar eğitim sırasında 2 brüt asgari ücret maaş, konaklama, kira yardımı, yemek kartı, sigorta ve indirimli bilet gibi haklardan faydalanabilecek. İlana 30 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek," bilgisi verildi.

THY'nin yayında olan tüm ilanlarına "kariyer.thy.com" web sitesinden başvurulabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 21 Tutuklama
Bu uyarıya dikkat: Çöl tozunun ikinci atağı geliyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sınırları Aşan Operasyonlarında 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
ÖGG sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
İstanbullulara 'su' müjdesi!