Türk Hava Yolları Özelleştiriliyor mu? AJet Satışında Son Durum Nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bloomberg'ten Fırat Kozok'un yönelttiği sorulara kapsamlı yanıtlar verdi. Röportajda, bakanlık olarak yürütülen projeler, ulaştırma sektörü ve altyapı yatırımları hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları ve AJet’in özelleştirilmesi konusundaki spekülasyonlara dair açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, AJet’in ayrılmasının özelleştirme amacı taşımadığını, rekabeti artırma hedefi güttüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu, geçen yıl AJet için kurulan yeni şirketin, Türk Hava Yolları'ndan ayrılmasının ardında yatan gerekçeleri açıkladı. "Türk Hava Yolları, uluslararası alanda tanınan ve ülkemizin ulusal bayrak taşıyıcısı olan önemli bir markadır. Bu bağlamda, Türk Hava Yolları’nın özelleştirilmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, AJet’in ayrı bir markaya dönüşmesinin, bu havayolu şirketine daha fazla operasyonel esneklik kazandırmayı amaçladığını ve böylece bütçe bilincine sahip yolcular için hizmetlerini daha iyi uyarlayabileceğini belirtti. Bakan, AJet’in satışına dair herhangi bir planın olmadığını vurguladı.

Ajet’in, eski adı AnadoluJet olan, Türkiye'nin düşük maliyetli havacılık pazarındaki önemli rolüne dikkat çeken Uraloğlu, bu pazarın, iç talepteki artış ve gezginlerin uygun fiyatlı seçeneklere yönelmesiyle daha da önem kazandığını belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.