'Türk' ibaresini kaldırmak isteyen Güzel Sanatlar Genel Müdürü görevden alındı

Dört kentteki müzik korosu topluluklarından 'Türk' ibaresini kaldırmak isteyen Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla görevden alındı. Tokaç hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürüldü.

Dört kentteki müzik korosu topluluklarından 'Türk' ibaresini kaldırmak isteyen Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte görevden alındı. Tokaç hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürüldü.

"Görevi kötüye kullanmaktan soruşturma başlatıldı" iddiası

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre bakanlık kulislerinde, Tokaç hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan hakkında soruşturma başlatıldığı’ da iddia edildi. Tokaç’ın, ‘kendisinin solist olduğu konserlerde ses tesisatı üzerinden usulsüzlük yaptığı’ ve ‘6 orkestranın 5’inde ses tesisatı kirası olarak aynı firmaya 120 bin lira + KDV ve kaşe bedelinin istendiği’ ifade edildi.

Olayın geçmişinde ne var?

Tokaç, 23 Mart’ta, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazı yazarak Elazığ’daki “Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü”nün adının “Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu Müdürlüğü”, Şanlıurfa’daki “Devlet Türk Halk Müziği Korosu”nun adının “Şanlıurfa Sıra Gecesi Müzik Topluluğu”, Diyarbakır’daki “Devlet Klasik Türk Müziği Korosu”nun adının “Diyarbakır Medeniyetler Müziği Korosu” ve Edirne’deki “Devlet Türk Müziği Topluluğu”nun adının da “Edirne Rumeli Müzikleri Topluluğu” olarak değiştirilmesini önermişti. Aynı yazıda İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun da Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’na devredilerek kapatılması istenilmişti. Değişiklik için bakanlık da Tokaç’ın bu yazısına “olur” vermişti. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine de bakanlık geri adım atmış ve korolardan “Türk” ibaresinin kaldırılmadığını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

App Store'un Yeni Dönemi: PS1 Deneyimi iPhone ve iPad'e Geliyor!
Fatih'te Yavru Kedi Olayı: Sanığa 4 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
THY ve AJet Miles&Smiles Programlarını Birleştiriyor: Yolcular Detayları Merak Ediyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel'de Avrupa İle Temaslarda Bulunuyor
Şeyma Subaşı Sabancılara Gelin mi Gidiyor? Flaş gelişme yaşandı!