Türk ilaç devi iflasın pençesi altında: Kardeşler dev miras için birbirlerine girdi!

Toksöz Grup'ta 50 yıl önce kurulan şirkette, iki kardeş annelerinden kalan 250 milyon dolarlık mirası paylaşamadıkları için yerli ilaç firması Arven maddi zorluklar yaşadı. Bunun üzerine Zafer Toksöz, 1.2 milyar lira borcu olan 3 şirketi için konkordato başvurusunda bulundu.

Zafer Toksöz, Toksöz Grup'un veliahtlarından, sahibi olduğu Arven İlaç AŞ, Verano İlaç AŞ ve Montero Gıda AŞ için konkordato talep etti. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, şirketlerin maddi zorluklar yaşamasının sebebi olarak miras paylaşımı sorunları detaylandırıldı.

Geçen yıl 3 şirketin toplamda 1 milyar lira ciro yapmış olduğu bildirildi. Ancak şirketlerin toplam borcunun 1.2 milyar lira olduğu ifade edildi. Mahkeme, Zafer Toksöz ve şirketleri için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Ahmet Toksöz ve Zafer Toksöz'e, anneleri Sebahat Toksöz'ün üç yıl önce vefatı sonrasında 250 milyon dolarlık miras kaldı.

Sebahat Toksöz'ün mirası arasında İsviçre bankalarında bulunan 32 milyon dolar nakit, İstinye'deki 100 milyon dolarlık gayrimenkul, Zorlu Center'da 100 milyon TL değerinde lüks daire, ve 100 milyon dolara satışa sunulan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı bulunuyor.

Ahmet Toksöz'ün, anneden kalan mirasın paylaşımında daha fazla hak iddia etmek için varlıkların dağıtımında sorun çıkardığı iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.