Türk ilaç sektörünün ihracatında artış: 10 yılda 2 kattan fazla

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin verilerine göre, Türkiye'nin ilaç sektörü, global çapta iki katından fazla bir büyüme kaydederek 2 milyar dolara ulaştı. 2RUN, 36 ülkeden 20 farklı dilde 5 milyon ilaç bilgisini derleyerek dışa bağımlılığı azaltmaya ve ihracat olanaklarını artırmaya odaklanıyor.

TÜRKİYE İLAÇ SEKTÖRÜ, GLOBAL PAZARDA İKİ KATTAN FAZLA BÜYÜDÜ

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'deki ilaç sektörü, 2010'dan bu yana ihracatını iki katından fazla artırarak 2 milyar dolara ulaştı. MENA ve BDT ülkeleri başta olmak üzere toplam 169 ülkeye ilaç satışı gerçekleştiren Türkiye, potansiyel müşteri edinimi platformu 2RUN ile ihracat olanaklarını artırıyor.

POTANSİYEL MÜŞTERİ EDİNİMİNDE 2RUN PLATFORMU YENİ BİR ÇAĞ AÇIYOR

2RUN, ilaç sektörüne yönelik potansiyel müşteri edinimi sağlayarak işletmelerin ilaç bilgilerine ulaşmalarını, ilaç üreticileri bulmalarına ve ihracatlarını artırmalarına olanak tanıyan bir platform olarak dikkat çekiyor. Platform, elde ettiği doğrulanmış ve kullanıma hazır verilerle sektörde öne çıkıyor.

2RUN KURUCUSU: "SEKTÖRDE BİR BENZERİ YOK"

2RUN Kurucusu Turan Burak Yeşilyurt, ilaç endüstrisinin genellikle ithalata muhtaç olduğunu belirterek, şirketlerinin yurt içinde ve yurt dışında ilaç satışı için potansiyel alıcılar mevzusunda talep topladığını ifade etti. Yeşilyurt, sektörde benzeri olmayan bir hizmet sunduklarını ve elde ettikleri verileri doğrulanmış ve kullanıma hazır şekilde sunduklarını vurguladı.

"İTHALATA ALTERNATİF OLUŞTURUYORUZ"

2RUN, 36 ülkeden 20 farklı dilde toplamda 5 milyona yakın ilaç bilgisini derleyerek sektörde dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik alternatifler oluşturuyor. Turan Burak Yeşilyurt, şirketlerinin potansiyel müşteri edinimi konusunda 10 yıllık deneyime sahip olduğunu belirterek, ilaç sektöründe ihracatın artmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kalp sağlığı için çikolatayı böyle yemelisiniz
Maliyeti 10 TL olan o besin en sağlıklı kahvaltılık seçildi!
Dondurulmuş sarımsak taze halinden bile daha sağlıklı!
Bu yöntemi deneyin: MHRS'den en kolay randevu alma yöntemi!
Yıldız Tilbe'nin Vasiyeti! Hayranları Üzülecek!