Türk İlaç ve Serum'dan Büyük Adım: Maymun Çiçeği Virüsü İlacı İçin Distribütörlük Anlaşması!

Borsa İstanbul'da işlem gören Türk İlaç ve Serum, ABD merkezli Siga Pharmaceuticals ile Maymun Çiçeği Virüsü tedavisinde kullanılan Tecovirimat ilacı için distribütörlük anlaşması yaptı. Şirket, bu ilaç için Türkiye'de Acil Kullanım Onayı kapsamında başvuruda bulunacak.

Borsa İstanbul'da 'TRILC' koduyla işlem gören Türk İlaç ve Serum şirketi, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulunarak yeni iş sözleşmesi hakkında bilgi verdi.

Buna göre şirket, Maymun Çiçeği Virüsü’nün tedavisinde Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylı olarak kullanıma hazır durumdaki tek ilaç olan 'Tpoxx' (Tecovirimat) için Siga Pharmaceuticals Inc. ile 'Türkiye Münhasıran Yetkili Distribütörlük Sözleşmesi' imzaladı.

 

Açıklamada şöyle dendi: "Söz konusu sözleşmeyle Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Tecovirimat için Türkiye’de Acil Kullanım Onayı kapsamında Sağlık Bakanlığı nezdinde en kısa sürede başvurusunu ve gerektiğinde kullanılmak üzere yurtdışından teminini sağlayacak. Tecovirimat’ın EMA tarafından sadece Maymun Çiçeği Viriüsü için değil, ülkemizde ileride görülebilecek Şarbon gibi benzer virüsler için de onaylı olması ile Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Halk Sağlığı açısından ülkemizde önemli bir rol üstlenmeye devam ediyor olacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.