TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 20 bin, yoksulluk sınırı 65 bin liraya dayandı

Türk-İş, Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 830 TL’ye yükselirken, asgari ücret bu tutarın altında kalarak 17 bin 2 TL oldu. Yoksulluk sınırı ise 64 bin 595 TL’ye çıktı.

TÜRK-İŞ EYLÜL AYI AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI ARAŞTIRMASINI AÇIKLADI

Türk-İş, Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını duyurdu. Araştırmaya göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması, Eylül ayında 19 bin 271 TL'den 19 bin 830 TL'ye yükseldi.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

2024 yılında ara zam almayan asgari ücret, Ocak ayından itibaren 17 bin 2 TL olarak uygulanıyor. Bu durumda, açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki fark 2 bin 828 TL'ye çıkmış durumda. 

YOKSULLUK SINIRI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI

Gıda harcamalarının yanı sıra, giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer temel gereksinimler için yapılması gereken harcamaların toplamını ifade eden yoksulluk sınırı da artış gösterdi. Eylül ayı itibarıyla yoksulluk sınırı 62 bin 772 TL'den 64 bin 595 TL'ye yükseldi. 

Ayrıca, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 24 bin 962 TL’den 25 bin 706 TL'ye çıkmış durumda. Bu veriler, artan yaşam maliyetleri ve ekonomik zorluklarla ilgili önemli bir tablo çizmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.