Türk Kripto Para Piyasası Veri Sağlayıcısı: 21 Milyon

Şu anda hem ulusal hem uluslararası arenada çok fazla kripto para borsası ve bu borsalarda listelenen çok fazla sayıda kripto para birimi mevcut.

Dolayısıyla bu kripto para birimlerinin ve borsalarının anlık olarak aynı anda takibini yapmak oldukça zor. 21Milyon.com da aslında bu durumu kullanıcılar için kolay hale getirmeyi hedefliyor.

 

21 Milyon Nedir?

Türk kripto para piyasası veri sağlayıcısı olarak nitelendirilebilecek olan 21 Milyon Türkiye’de yer alan kripto para borsalarını ve tüm pariteleri tek bir platformda topluyor. Böylece kripto para piyasalarıyla ilgili verilerin anlık olarak takip edilebilmesi oldukça kolay hale geliyor.

Öte yandan kullanıcılar 21 Milyon ile bir yandan Türk kripto para borsalarını takip edebilirken diğer yandan da istedikleri borsaları belirli kriterlerde karşılaştırabiliyorlar. Bunun yanında kullanıcılar 21Milyon.com’a üye olarak borsalar hakkında yorum ve görüşlerini de paylaşabiliyorlar.

21 Milyon’un Türk yatırımcılar açısından en önemli özelliği ise bilgilerin Türk Lirası bazında paylaşılıyor olmasında yatıyor. Bu da kripto para birimlerini TL bazında takip etmek isteyen kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü benzer platformlar genellikle dolar bazında veri paylaşıyor. Bu da TL takibi yapmak isteyen kullanıcıların çeşitli sorunlar yaşamasına sebep oluyor. 

21 Milyon’un Özellikleri

21 Milyon’da Türk kripto para borsalarında yer alan pek çok coin listeleniyor. Bu kripto paralar arasında; Ripple (XRP), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Litecoin (LTC) ve Bittorrent (BTT) gibi birçok kripto paralar yer alıyor.

Öte yandan platform kripto para borsalarını “21 Milyon Puanı” adı verilen bir puanlamaya da tabii tutuyor. Yapılan açıklamalara göre bu puanlama, 21 Milyon ekibi tarafından tamamen nesnel kriterlere göre yapılıyor. 21 Milyon hesaplamayı baz alırken; platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanıyor. Belirlenen kriterler doğrultusunda ise puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!
Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi