Türk Lirası eriyor, THY uçakları parasızlıktan yere çakıldı

Ekonomik daralma tüm sektörlerde etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. Financial Times'ın geçtiği habere göre, Türk Lirası bir rekora imza atarak, 1981'den beri düşmediği kadar düştü! Dolar karşısında eriyen Türk Lirası,...

Ekonomik daralma tüm sektörlerde etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. Financial Times'ın geçtiği habere göre, Türk Lirası bir rekora imza atarak, 1981'den beri düşmediği kadar düştü! Dolar karşısında eriyen Türk Lirası, 1981'den bugüne en düşük seviyesini gördü.

THY UÇAKLARI PARKA ÇEKTİ

Türk Hava Yolları (THY) filosunda kiralık olarak bulunan 12 geniş gövdeli Airbus A330-200 tipi uçak Antalya’ya gönderildi ve İkinci Dış Hatlar Terminali’nin önünde park pozisyonuna alındı. Airbus A320 tipi 4 uçak da  Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki genel havacılık hangarları önüne park ettirildi. Filosunda 298 yolcu uçağı bulunan THY’de, kademeli olarak seferden çekilecek uçak sayısı 30’a ulaşacağı kaydediliyor.

22 UÇUŞ HATTI İPTAL EDİLDİ

Maliyetlerini düşürmek için gelirin ve doluluk oranlarının düşük olduğu dış hatlarda da 17 hat iptal edildi; Cezayir’de Batna ve Tlemcen, Danimarka’da Aolborg, Fransa’da Bordo, Almanya’da Karlsruhe-Baden Baden, Freidrichshafen, Münster, İran’da Kermanşah, İtalya’da Cenova, Pisa, Ürdün’de Akabe, Kırgızistan’da Osh, Hollanda’da Roterdam, Nijerya’da Kano, Suudi Arabistan’da El Qassim, Tacikistan’da Khujand ve Ukrayna’da Ivano Frankivsk uçuşları durduruldu. Aynı zamanda iç hatlarda da Eskişehir, Tokat, Edremit, Uşak ve Siirt uçuşları askıya alındı. Havayollarının para kazanması için ''utalizasyon’ denen günlük uçuş saat ortalamasının yüksek olması büyük önem taşıyor. Bu sebeple hava yolu şirketleri, kriz dönemlerinde ihtiyaç fazlası uçakları, park sahası sorunu olmayan havalimanlarına çekiyor. Uçakların uçmadığı dönemlerde periyodik bakımlarının yanı sıra, kabin modifikasyonu gibi uzun süren bakım işlemleri yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcılar İçin Alım Fırsatı Sunuyor
ABD'deki Petrol Sondaj Kulesi Sayısı Düşmeye Devam Ediyor
Haftanın Yatırım Performansı: BIST 100 Yükselirken Altın Geriliyor, Dolar ve Euro Karışık Seyirde
ANA Havayolları 2023'te Rekor Kar, 2024'te Beklenen Düşüş
EPDK'nın Kararıyla Akaryakıt Fiyatlarında Tek Fiyat Dönemi Başlıyor