Türk Lirası için önemli bir tahmin geldi! Seçim sonrası ilk değerlendirme o bankadan geldi!

Goldman Sachs, seçim sonrası ilk analizinde Türk lirası için olumlu bir performans öngördü. Rezervlerdeki düşüşlerin göz önüne alındığı raporda, cari dengenin hızlı bir şekilde iyileşmesinin de etkisiyle TL'nin önceki aylara göre daha güçlü bir performans sergileyeceği tahmin edildi.

Goldman Sachs ekonomistleri, seçim sonrasında artan sermaye akışlarıyla birlikte Türk lirasının geçmiş aylara kıyasla daha olumlu bir performans sergilemesini beklediklerini açıkladılar.

Goldman Sachs ekonomistleri, Clemens Grafe gibi uzmanların da yer aldığı bir grup, Türkiye'deki yerel seçimlerin büyük ölçüde tartışmasız geçmesini ve mevcut ekonomi politikalarının devam edeceği mesajını piyasaların memnuniyetle karşılayacağını öngördü.

Bloomberg HT'nin raporunda, bu yılın başından itibaren yaşanan sermaye çıkışları ve seçim belirsizliğiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinde ciddi kayıpların olduğu vurgulandı.

Ancak, mevcut politikalara devam edilmesi durumunda gelecek haftalarda sermaye girişinin yeniden başlayacağı öngörülüyor. Ayrıca, cari dengedeki hızlı düzelmenin etkisiyle Türk lirasının geçmiş aylara göre çok daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi