Türk Lirası ndaki durum değişmeye başladı mı?

18 seviyesini gören dolar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapmasıyla düşmeye başladı. 14 seviyelerine kadar düşen dolarda şu anda çalkantı hala devam ediyor.

Erdoğan dün, “İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak” ifadelerini kullandı. Açıklamalar neticesinde akıllarda çok fazla soru işareti kaldı.

Bundan sonra ne olacağı ise belirsiz diyebiliriz. Dolar kurunda yaşanacakları kalk oldukça merak ediyor. Özellikle yüksekten dolar alıp şu anda  kaybı olan vatandaşların aklı çok karışık. Yaşanan tüm bu çalkantılar güvensizlik hissi oluştursa da yeni yıla girdiğimiz bu dönemde piyasalarda hareketlenmeler devam edecek gibi görünüyor. Hep beraber dolar kurunda yaşanacakların kalıcı mı geçici mi bir çözüm olduğunu göreceğiz. Şimdilik dolar 13 seviyesinde çalkantılı seyrediyor diyebiliriz.

Renault elektrikli otomobil satışında rekor kırıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

X kullanıcıları artık kendilerini engelleyen kullananların paylaşımlarını görebilecek
Google'dan dil öğrenmek isteyenlere müjde! Yapay zeka desteğiyle konuşma pratiği yapabileceksiniz
Ses Dalgalarıyla Deniz Yaşamını Canlandırmak: Avustralya'nın Resif Şarkısı Projesi
Tanol Türkoğlu: Teknoloji Kullanımında Güvenlik ve Etik Önemli
Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!