Türk Lirası Stratejisi: TCMB ve TBB Liderleri Masada

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ve TBB Yöneticileri, makroekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıda Türk Lirası mevduatların payını artırma ve para politikası görünümü ana gündemdeydi. Karahan ve Çakar, eş güdümlü çalışmaları memnuniyetle karşıladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yöneticileri, ekonomik istikrar ve bankacılık sektöründeki güncel durumu ele almak üzere bir araya geldi. Toplantıda Türk Lirası mevduatlarının artırılması ve para politikası görünümü gibi önemli konular değerlendirildi.

TCMB VE TBB YÖNETİCİLERİ MAKROEKONOMİK GÖRÜNÜMÜ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve Yönetim Kurulu üyesi bankaların genel müdürleriyle bir araya geldiği bildirildi.

VERİMLİ TOPLANTIDA SEKTÖR DEĞERLENDİRİLDİ

TBB'den yapılan açıklamada, güncel makroekonomik gelişmeler doğrultusunda bankacılık sektöründeki son durumun ve geleceğe ilişkin beklentilerin değerlendirildiği toplantının oldukça verimli geçtiği açıklandı.

ANA GÜNDEM MADDELERİ BELİRLENDİ

Açıklamada, "Türk Lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımları ile birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının ana gündem maddeleri olmuştur." ifadesi yer aldı.

EŞ GÜDÜMLÜ ÇALIŞMA MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Açıklamada, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar'ın, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün eş güdümlü çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade ettikleri aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!