Türk Milyarder Ayakkabı Fabrikası Sahibi, İflasın Ardından Yeniden Doğuyor!

Ekonomik krizin yaşandığı 2001'de Ankara'daki ayakkabı imalatı fabrikasını kapatmak zorunda kalan Güven Söylemez, şimdilerde Nevşehir'de bulunan 5 metrekarelik atölyesinde mesleğine devam ediyor..

1973 yılında Ankara'da ayakkabı imalatı ve tamiratı işine çırak olarak başlayan Güven Söylemez, 2001'deki ekonomik krizde kurduğu fabrikasını kapatmak zorunda kaldı. Kentte çeşitli markalar için 130 çalışanıyla ayakkabı imalatı yapan fabrikasını kapatmak zorunda kalan Söylemez, tüm mal varlığını kaybetti.

Ancak mesleğinden kopmayan Söylemez, uzun yıllar Kayseri'de çalıştıktan sonra 5 yılı aşkın süredir Nevşehir'de 5 metrekarelik bir atölyede ayakkabı imalatı ve tamiratı yapmaktadır. Söylemez, insanın yaşamı boyunca çeşitli evrelerden geçebileceğini ve hayattan yılmamanın önemli olduğunu vurgulamaktadır. Atölyesinde çalışan babasını çocuk yaşlarda gıpta ile izlediğini ifade eden Söylemez, aynı mesleği yürütmek için babasının çırağı olarak iş hayatına başladığını anlatmaktadır.

Söylemez, ayakkabıları üretmekten ve tamiratını yapmaktan keyif aldığını belirterek, 1980 yılına kadar babasıyla beraber olduklarını ve usta olduktan sonra iki tezgahlı imalathanelerinin 1990'lı yıllarda fabrikaya dönüştüğünü aktarmaktadır. Ancak 1999-2001 yılları arasında yaşadıkları zorluklar sebebiyle fabrikalarını kapatmak zorunda kaldıklarını dile getiren Söylemez, o dönemde yaşanan ekonomik daralmanın etkisini kaldıramadıklarını ifade etmektedir.

Ayakkabı imalatı sektöründe yeni ustaların yetişmemesi ve gençlerin bu zanaata ilgi göstermemesinden endişe duyan Söylemez, para kadar önemli olanın insanlara hizmet etmek olduğunu vurgulamaktadır. Ancak sektörlerinde yetişen insan sayısının az olmasından ve kalifiye eleman açığından yakınarak, makineleşmenin yaygınlaştığını belirtmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada