Türk Nöroloji Derneği'nden Erdoğan'a yanıt

'Kapısı her insana açık olan hekimlere kimsenin kapıyı göstermeye hakkı yok'

Türk Nöroloji Derneği, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler lakin gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz buralarda onlarla devam ederiz" sözlerine yanıt verdi. Türk Nöroloji Derneği, "Kapısı her insana açık olan hekimlere kimsenin kapıyı göstermeye hakkı yok" düşüncesini dile getirdi.

 

Türk Nöroloji Derneği'nden yapılan paylaşımda, "Bugün sadece bilim ve sağlıktaki gelişmeleri konuşmayı istedim. Maalesef hekimler olarak son dönemde her gün bir sağlıkta şiddet olayını, hekim haklarında olan gerilemeleri konuşuyoruz. Pandemi sürecinde özveri ile çalışan, herkes evinden çıkmaya korkarken yoğun bakımlarda polikliniklerde hasta bakmaya devam eden bizler büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyiz. Fedakârca çalışan nöroloji uzmanları olarak ülkemizi her gerçek vatansever kadar seviyoruz. İstediğimiz ülkemizdeki sağlık ortamının hem çalışanlar hem de hastalar için iyileştirilmesi, özlük haklarımızın olması gereken düzeye getirilmesidir." ifadesini kullandı. 

Türk Nöroloji Derneği şunları kaydettti: 

"Yurtsever hekimler bu ülkenin gerçek sahipleri ve öz evlatlarıdır. Kapısı her insana açık olan hekimlere kimsenin kapıyı göstermeye hakkı yok. Türk Nöroloji Derneği tüm meslektaşları ile birlikte acil hukuki düzenlemelerin yapılmasını beklemektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım
"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"