''Türk ordusu böyle itibarsızlaşıyor''

Sözcü yazarı ve Tele 1 programcısı Can Ataklı, 3. havalimanı işçilerine yönelik uygulanan jandarma şiddetini köşesine taşıdı.

3. havalimanı inşaatında kötü şartlarda çalıştırılan, aylardır maaş verilmeyen işçilere eylem yaptıkları gerekçesiyle jandarma ve polis tarafından müdahale edildi.

AKP medyasında da işçilere ağır hakaretler yöneltilen yazılar yayımlandı. Tahtakurularından, çıkan yemeklerin kalitesizliğinden, servislerin düzgün işlememesinden ve hemen her gün meydana gelen iş kazalarında arkadaşlarını kaybetmekten şikayet eden işçilere yönelen jandarma şiddeti Sözcü Gazetesi yazarı ve Tele 1 porgramcısı Can Ataklı’nın da 19 Eylül tarihli yazısının konusuydu.

Ataklı, jandarmanın sert müdahalesini hatırlattıktan sonra, CHP’li vekillerin jandarma paşasının emriyle alana alınmadığına dikkat çekti ve ekledi:

“Havaalanını yapan müteahhitlerin rahatının kaçmasını istemiyor belli ki milletin temsilcilerine yasak koyuyor. Bu yetkiyi ve gücü nereden aldığını tahmin etmek güç değil. Ancak insanın canını sıkan şerefli Türk ordusunun bu tür paşalar nedeniyle itibarsız hale gelmesi. Jandarma elbette öncelikleri olan bir inşaatı koşullar gerektirdiğinde koruma altında tutacaktır.

Ama bu milletin seçilmiş temsilcilerine karşı olamaz.

Milletin seçilmiş temsilcilerini dağ başında itip kakarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin itibarının da yerle bir edildiğini biliyordur herhalde o jandarmanın en tepesindeki paşa. 

Muhtemelen zaten artık yok hükmündeki parlamentoyu, bir de böyle hırpalayarak malumu ilan ediyordur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor