Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk Bölgesinde 6 PKK Militanını Etkisiz Hale Getirdi

MSB, Hakurk bölgesinde düzenlenen hava harekatıyla 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen hava operasyonunda 6 PKK militanının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesindeki kararlı tutumu vurgulanırken, bölgedeki güvenlik operasyonlarının devam edeceği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), resmi X hesabından yapılan detaylı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Hakurk bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava harekatıyla PKK terör örgütüne ait hedeflerin etkili bir şekilde vurulduğunu ve bu operasyon sonucunda 6 PKK militanının etkisiz hale getirildiğini bildirdi. MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarıyla mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerinin Irak'ın kuzeyindeki varlığını ortadan kaldırmak ve bölgede huzur ve güveni sağlamak amacıyla düzenli olarak operasyonlar gerçekleştirdiği vurgulandı. Bu operasyonların, Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden unsurlarla mücadeledeki kararlılığının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

MSB'nin açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığının sürdürüleceği vurgulanırken, Türkiye'nin terörle mücadelede uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ettiği ve bu operasyonların bölgedeki masum sivillerin zarar görmemesi için hassasiyetle yürütüldüğü belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!