Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Irak'ın Kuzeyine Hava Harekâtı: 20 Terör Hedefi İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı, 2 Eylül 2024'te Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine hava harekâtı düzenledi. Harekât sonucunda 20 terör hedefi imha edilirken, yerli ve milli mühimmat kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, 2 Eylül 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine yönelik düzenlenen hava harekâtına dair yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hâle getirilmesi, Irak kuzeyinden ülkemiz ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarının önlenmesi ve hudut güvenliğimizin sağlanması amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde hava harekâtı gerçekleştirilmiştir. Bu operasyon sonucunda, Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan, sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve diğer tesislerden oluşan 20 hedef imha edilmiştir. Harekât sırasında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak birçok terörist etkisiz hâle getirilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, harekât süresince masum insanların, dost unsurların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.