Türk Takımlarının Kabusu: Fenerbahçe Maçındaki Hakem Belli Oldu

Fenerbahçe'nin U.S. Gilloise ile oynayacağı maçta, hakem Benoit Bastien'in atanması Türk futbol kamuoyunda endişe yarattı. Fransız hakemin geçmişteki performansları, özellikle Türk takımlarıyla yaptığı maçlardaki tartışmalı kararları ile dikkat çekiyor.

UEFA AVRUPA LIGI'NDE FENERBAHÇE VE BEŞIKTAŞ'IN HAKEMLERI AÇIKLANDI

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın hakem atamaları belirlendi. İki maç da Perşembe günü oynanacak ve futbolseverler, bu önemli karşılaşmalarda hakemlerin performansını yakından takip edecek.

Fenerbahçe'nin U.S. Gilloise ile oynayacağı maç saat 19:45’te başlayacakken, Beşiktaş'ın Ajax ile karşılaşacağı mücadelenin saati ise 22:00 olarak belirlendi.

HAKEM ATAMALARI

Beşiktaş'ın Ajax ile oynayacağı kritik maçta İngiliz hakem John Brooks düdük çalacak. Brooks'un yardımcı hakemliklerini Simon Bennett ve Daniel Robathan yaparken, maçın dördüncü hakemi Tim Robinson olacak. Bu karşılaşmanın VAR hakemi ise Stuart Attwell, AVAR koltuğunda ise Peter Bankes yer alacak.

Fenerbahçe'nin maçında ise Fransız hakem Benoit Bastien görev alacak. Bastien'in yardımcıları Hicham Zakrani ve Aurelien Berthomieu olacak. VAR sisteminde Bastien Dechepy, AVAR'da ise Romain Lissorgue görev üstlenecek.

ŞAIBELI GEÇMIŞLER

Her iki hakem de geçmişte Türk takımlarıyla ilgili bazı tartışmalı kararlarla gündeme gelmişti.

Fransız hakem Benoit Bastien, 2021 yılında Fenerbahçe ile Helsinki arasında oynanan maçta, Fenerbahçe lehine verilmesi gereken iki net penaltıyı es geçmişti. Yine aynı yıl Beşiktaş’ın Ajax’a deplasmanda 2-0 kaybettiği karşılaşmada, siyah-beyazlı takımın iki golü VAR incelemesi sonrası iptal edilmişti. Ayrıca, 2022’de oynanan Karadağ ile Türkiye milli maçı sırasında, son dakikalarda Karadağ lehine verdiği faul kararı da büyük tartışmalara yol açmıştı.

İngiliz hakem John Brooks ise, Crystal Palace ile Brighton arasındaki maçta VAR hakemi olarak, Brighton’ın bir golünü yanlış bir ofsayt kararıyla iptal etmiş ve bu nedenle Premier Lig'den geçici olarak uzaklaştırılmıştı.

Futbolseverler, her iki maçta hakemlerin performansını ve verecekleri kararları merakla bekliyor. Takımlarımız için adil bir yönetim umuduyla, kritik maçların başlamasını dört gözle bekliyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.