Türk tekstil devi iflas bayrağını çekti! Fabrika kapatıldı, binlerce çalışan işsiz kaldı

Pandemi nedeniyle başlayan ekonomik kriz, ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunlarıyla birlikte şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bu durum peş peşe iflas haberlerine yol açıyor. Son olarak, Türk tekstil devi iflasını ilan etti.

Küresel ölçekte etkili olan ekonomik kriz, her sektörü olumsuz etkiledi. Türkiye'de de bu kriz, birçok şirketi zor durumda bıraktı ve ardı ardına iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak, Türkiye'nin önde gelen tekstil şirketi iflas ettiğini duyurdu! Mahkeme kararıyla birlikte fabrika faaliyetleri sonlandırıldı ve binlerce çalışan işsiz kaldı. İşte iflas haberiyle ilgili detaylar...

TÜRK TEKSTİL DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Bursa İnegöl'de faaliyet gösteren ve 39 yıldır varlığını sürdüren Türk tekstil devi Armes Home, iflas etti. Şirket, 34 ülkeye ihracat yapıyordu. Konkordato ilan eden şirket için verilen süre, 13 Nisan 2024 tarihinde sona ermişti. Bursa İflas Müdürlüğü, Armes Home'un iflasını duyurdu ve tasfiye sürecinin başladığını açıkladı. Ayrıca, alacaklıların başvuru yapması için çağrıda bulundu.

MAHKEME KARARINI VERDİ! BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Bursa'da 4 dönümlük bir tesiste faaliyet gösteren ve 34 ülkeye ihracat yapan Armes Home'un iflas haberi, piyasalarda büyük bir etki yarattı. Şirket, İbrahim Özdemir ve Semra Özdemir tarafından 1985 yılında İnegöl Çarşısı'nda Özgür Çeyiz adıyla kurulmuştu. Daha sonra tekstil şirketi Armes Home olarak faaliyetlerine devam etti. Ancak, ekonomik zorluklar nedeniyle şirketin faaliyetlerine son vermek zorunda kaldığı açıklandı.

Bursa İflas Müdürlüğü, 15 Ağustos 2024 tarihinde Bursa BAM 4. Kat C Blok "Hakim Savcı Yard. Uyg. Merk." adresinde düzenlenecek ilk alacaklılar toplantısına katılım çağrısı yaptı. Bu iflas haberiyle birlikte binlerce çalışanın işinden olacağı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.