Türk Telekom'dan Otaş açıklaması

Türk Telekom, Otaş'ın bazı bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılacağı ve bu kapsamda hisse devrinin de gündemde olduğu haberi üzerine açıklamada bulundu.Açıklamada şu ifadeler yer aldı:"Bazı basın ve yayın organlarında...

Türk Telekom, Otaş'ın bazı bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılacağı ve bu kapsamda hisse devrinin de gündemde olduğu haberi üzerine açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde tarafların, hissedarlarımızdan Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ)'nin bazı bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili planı görüşeceğinden bahsedilmektedir.

Mevcut durumda, süreç ve/veya planın neticesi ile ilgili Şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.'ye herhangi bir resmi bildirim yapılmamıştır. Bu konuda Şirketimize resmi bir bildirim yapılması durumunda ilgili mevzuat kapsamında kamuoyu ivedilikle bilgilendirilecektir.

Şirketimiz, bu açıklamayı SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 9'uncu maddesi kapsamında ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapmaktadır."

Türk Telekom’un yüzde 55’ine sahip Otaş’a kredi verip, yaklaşık 2 yıldır taksitlerini tahsil edemeyen bankalarla ilgili formülün bulunduğu öğrenilmişti. Buna göre alacaklı bankalar şirket kuracaklar ve Türk Telekom yönetiminde bu bankalarca kurulan yeni şirket yer alacak. Otaş’ın da iflasının isteneceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konferansı'nda KOBİ'lerin Önemi Vurgulandı
Ekonomist Selçuk Geçer'den Dolar Uyarısı: 50 TL'yi Aşabilir!
Mysten Labs ve Google Cloud'tan Güçlü İşbirliği: Web3'ün Geleceği İçin Yenilikçi Adımlar
Gazprom'un 2023 Gelirleri Düştü, Şirket Yeni Stratejilere Yöneldi
IMF Türkiye Masası Şefi: Türkiye'nin Ekonomik Reformlarına Olumlu Değerlendirme