Türk uçakları 22 Ekim'den beri Suriye'ye giremiyor

Türkiye, 24 Ağustos'ta başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonunda bir süredir savaş uçağı uçuramıyor.Hurriyet Daily News'de Sevil Erkuş'un haberine göre, Türk Hava Kuvvetleri, 22 Ekim'deki son hava saldırısından bu yana,...

Türkiye, 24 Ağustos'ta başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonunda bir süredir savaş uçağı uçuramıyor.

Hurriyet Daily News'de Sevil Erkuş'un haberine göre, Türk Hava Kuvvetleri, 22 Ekim'deki son hava saldırısından bu yana, Suriye'nin kuzeyinde uçuş yapamıyor.

İsmini vermek istemeyen bir Türk yetkili, Suriye'nin Rus yapımı hava savunma sistemlerini çalıştırması nedeniyle Suriye'ye uçak sokamadıklarını kaydetti. Yetkili, koalisyon uçaklarının da bölgedeki uçuş sayısında azalma olduğunu söyledi.

VURACAKLARINI AÇIKLAMIŞLARDI

20 Ekim günü, Türkiye'nin Kürtlerin kontrolündeki Um Huş köyüne hava saldırısı yapmasından sonra, Suriye ordusu, bu durumun tekrarlanması hâlinde Türk uçaklarını vuracağını açıklamıştı.

Ertesi gün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye'nin Kürt güçlerine saldırısından endişe duyduklarını söylemişti.

25 Ekim'de de, Suriye'ye bağlı helikopterlerin Tel Madık'ta Türkiye destekli ÖSO'cuların üzerine varil bombası ile saldırdığı iddia edildi, ancak Suriye bu iddiayı gayrıresmi yollardan reddetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak