Türk yatırımcılar evini artık avrupadan alıyor: Şato gibi evler Türkiye'deki 3+1 daire fiyatına

Türk gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına konut yatırımı yapmayı tercih ediyor. Türkiye'deki konut fiyatlarının artması ve yurt dışındaki gayrimenkul fiyatlarının daha cazip hale gelmesi, Türk yatırımcıları yurt dışına konut yatırımı yapmaya yöneltti.

Gayrimenkul uzmanlarına göre, yurt dışındaki konut fiyatlarının Türkiye'ye göre daha düşük olması, amortisman süresinin daha kısa olması ve kira getirisinin daha yüksek olması, Türk yatırımcıları yurt dışına çeken en önemli faktörler.

TÜRK YATIRIMCILARI YURT DIŞINA YÖNLENDİRİYOR

Örneğin, Ankara Keçiören'de 6 milyon liraya satılan bir dairenin Fransa'da 185 bin euroya, İngiltere'de ise 4 milyon 655 bin liraya satın alınabilmesi, Türk yatırımcıları yurt dışına yönlendiriyor.

41 BİN 500 KONUT

Yurt dışı konut yatırımına olan talep, istatistiklere de yansıdı. 2020 senesinde ortalama 35 bin konut satılırken, 2021 senesinde bu rakam 41 bin 500 civarına yükseldi. 2023 yılına gelindiğinde ise rakamların çok daha fazla artması bekleniyor.

 

Yurt dışı konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, vergi oranları, tatil yapma fırsatı gibi faktörleri de göz önünde bulunduruyor.

Vatandaşların görüşlerine göre, yurt dışına konut yatırımı yapmak, hem kira getirisi hem de yatırım yapmak için daha mantıklı görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları